Hurom 1974’den bu yana sadece Güney Kore’de üretilmektedir. Hurom dünyadaki patentli ilk “Slow Juicer” üreticisidir. Hurom AR-GE merkezi daha yenilikçi, kullanıcı dostu ve ekolojik modeller üretmeye günümüzde halen devam etmektedir. Hurom perakende pazarında %71’lik pazar payı ile rakiplerinin çok önünde bir markadır.
Hurom geleneksel sıkıcıların (Bıçaklı, rendeli ve hızlı dönen) aksine patentli akıllı vida teknolojisi ile çok daha yavaş dönerek (43 RPM – 60 RPM) insan çiğnemesini taklit ederek sıkım yapar. Hurom meyve ve sebzelerin doğal rengi, kokusu, tadı ve besin değerlerinin tamamını ispatlı olarak korur. Aynı miktarda malzemeden daha çok meyve-sebze suyunu daha kısa sürede yapar.
Slow Juicer veya Cold Press Juicer tabiri ile anılan makineler meyve ve sebzeleri çok yavaş dönerek sıkar. Böylece ortamda ısı oluşmaz ve besin değeri kaybı yaşanmaz. Blender da ise ana amaç parçalamak, buz kırmak, suyu olmayan gıdaları sulu gıdalar ile karıştırmak veya öğütmektir. Tüm içerik çok hızlı dönen bıçaklar ile karıştırılır, süzme olmaz ve içeride posa kalır.
Küçük işletmeler için; H300E , M100, büyük İşletmeler için ise M100, HWS modelleri uygundur.
En pratik Hurom modelleri H310A , H300, M100 ve H100S’dir.
Hurom GI Chef modeli ile Buğday Çimi Suyu elde edebilirsiniz.
5 yılı geçmiş tüm Hurom modellerini yenisi ile değiştirme hakkınız var. Alış fiyatınızdan %75’lik oranı yeni modelin fiyatından düşerek yeni teknoloji bir Hurom’a sahip olabilirsiniz.
Hurom geleneksel meyve sıkma makineleri gibi çalışmadığı için çok kolay temizlenir. Klasik Seriler ortalama 120 sn.de , Kolay seriler ortalama 45 saniye içerisinde temizlenir.
Hurom’un tüm modellerinde parça garantisi 2 yıldır. Motor 10 yıl garanti altındadır.
Hurom sebze ve meyveleri yavaş dönen Akıllı Vida Teknolojisi ile sıkar. Bu nedenle sıkılan ortamda ısı oluşmaz. Patentli Vida Teknolojisi çiğnemeyi taklit eder. Sebze ve meyvelerde tat, koku ve renk değişimi oluşmaz. Ve en önemlisi besin değerleri maksimum seviyede korunur.
Kilitleme kapağını takarken kullanım talimatlarına uyduğunuz taktirde çok kolay bir şekilde birleşecektir. Makine üzerinde size yardımcı olacak ok ve kilitleme emojilerini göreceksiniz.
Hurom çalışırken gövde ve motor arasında salınım yapması normaldir. Ürün yerleştirmeden çalıştırdığınızda bu salınımı daha fazla görebilirsiniz.
Özellikle pancar, havuç ve turp gibi malzemeleri sıkarken presleme dolayısıyla ses yükselebilir. Bu çok normaldir.
Model dışı itici kullanmamalısınız. Boyut farklılıklarından dolayı makineye zarar verebilirsiniz. Kaşık veya başka bir materyal ile malzemeleri itmemenizi özellikle belirtmek isteriz.
Müşteri ilişkileri ile irtibata geçerek tüm parçaları temin edebilirsiniz.
Belirtilen sıkma miktarını aşarsanız vida altında daha çok posa birikeceğinden sıkışma olabilir. Bu nedenle belirtilen miktarı aşmamanızı ve eğer sıkmaya devam edecekseniz yıkayıp tekrar kullanmanızı özellikle tavsiye ederiz.
Tıkanma haddinden fazla yükleme veya haddinden fazla sıkım yaptığını taktirde oluşabilir. Böyle bir durum oluştuğunda müşteri ilişkilerini aramanızı rica ederiz. Müşteri ilişkileri online çözüm veya teknik servisi size en yakın zamanda ulaştıracaktır.
Bazı sebzelerin yapısı ve üretimleri sonucu (ıspanak, pazı vs.) köpük oluşturması ihtimaldir. Bu yapısal bir durumdur. Köpüğün dinmesini bekleyebilir, çıkış kapağını açarak Hurom’u kullanabilir veya çıkan köpüğü sıyırabilirsiniz. Köpüklerin bir kısmı faydalı içerikler içerdiği için mümkün belli bir miktarını tüketmenizi tavsiye ederiz.
Evet. Hurom’un HAA, H300E, HWS ve M100 modellerinde badem, kaju, fındık sütü gibi bitkisel sütleri zahmetsizce hazırlayabilirsiniz.
Evet. Hurom’un HAA, H300E, HWS ve M100 modellerinde Hindistan cevizi sütü yapabilirsiniz. Hindistan cevizinin küçük parçalar haline getirin, içindeki su ile karıştırın ve bir miktar daha su ekleyin. Kalın süzgeci kullanarak bir kaşık yardımı ile biraz su biraz Hindistan cevizini yavaş yavaş besleme borusundan içeri atın. Hindistan cevizinin yumuşaması ve sıkıma hazır olması içir yaklaşık 8 saat suda bekletmenizi tavsiye ederiz.
Hurom insan çiğnemesini taklit ettiğinden özellikle sert ve suyu az olan meyve ve sebzelerde malzemeleri parmağımız kalınlığında hazırlayıp sıkmaya özen göstermeliyiz.
Evet Hurom yan vida teknolojisi kullanan GI Chef modeli ile Buğday Çimi sıkabilirsiniz.
Üzüm ve Nar gibi dişinizin ısırabildiği tüm çekirdekli meyveleri Hurom’la sıkabilirsiniz. Narı tane haline getirin, üzümün saplarını ayırın ve bir kaşık yardımı ile besleme bölümüne sırayla atın. Kaşığı besleme bölümüne hiçbir zaman sokmayın.
Tüm koyu yapraklı ve köklü sebzeleri tüm Hurom modelleri ile sıkabilirsiniz.
Ürün özelliklerinde dondurma yapabilen tüm modellerle dondurma ve sorbet yapabilirsiniz.
Çok lifli yeşil sebzeleri sıkarken posanın çıktığından emin olun. Hazne bir defa dolduktan sonra Hurom’u yıkayın.
Hurom modelleri BPA Free olarak üretilmektedir. Parçalar bulaşık makinasında yıkanmaz. Fakat merak etmeyi en zor yıkanan Hurom bile 120 saniye içerisinde yıkanabilir.
Kullanım kılavuzu kutu içerisinden çıkmaktadır.
Hurom distribütörlük ve servis ağını güvence altına alabilmek için sadece satın alınan ülkede geçerli bir garanti sistemi sunmaktadır. Fakat başka ülkede yaşanan bir problemin çözümü için yerel distribütör her zaman servis vermektedir.
Evet. Eğer voltaj uygun ise direk kullanılabilir. Veya dönüştürücü kullanarak kullanabilirsiniz.
Tüm Türkiye de servis için müşteri temsilcimizle irtibata geçebilirsiniz.
Vida teknolojisi ile insan çiğnemesini taklit ederek sebzelerin ve meyvelerin sağlıklı olarak sıkılması olarak tanımlanabilir. Üründe kullanılan malzemeler ve motor gücü önemli kıyaslamalardır. Yavaş sıkım bekleneni aksine çok daha fazla suyu çok daha az zamanda üretir. Hurom yavaş sıkım teknolojisinin patentli yaratıcısı ve lider markasıdır.
Mümkünse hemen tüketmenizi öneriyoruz. Meyve ve sebzelerin Hurom ile suyunu çıkarma nedenimiz sindirimi hızlandırmak ve böylece besin değerlerinin enzimlerin, antioksidanların ve fito kimyasalların maksimum seviyede emilimini sağlamaktır. Saklama süreniz ne kadar uzar ise o kadar çok besin kaybına uğrayacak ve lifi dışarı atma ve suyunu çıkarma ile sağladığınız fayda azalacaktır. Yaklaşık 8-12 saat içerisinde tüm besin değerleri neredeyse kaybolur. Mümkünse hemen, değil ise en geç bu sürelerde tüketmenizi öneririz. Su mecburen saklanacak ise oksijen temasını minimuma indirmek için şişenin ağzına kadar su doldurmak, su üzerine hava temasını engellemek için zeytinyağı dökmek alternatif çözümler olabilir. Ama yine de besin kaybı söz konusudur. Bu sorun mekanik bir sorun değil doğal bir süreçtir ve engellenemez. Engelleyebildiklerini ya da süreyi daha uzattıklarını söyleyen üretici veya makine satıcılarına itibar etmeyiniz.
Çok haklısınız, posa çok değerli. Sebze ve meyve sularından çıkan posaları kolayca değerlendirebilirsiniz. Sıkım yaptıktan sonra posaları atmayın ve buzdolabı poşeti ile buzluğunuzda muhafaza edin. 5-6 sıkım sonrasında tüm çıkan posaları birleştirin ve içerisine ezmeler, unlar, sağlıklı soslar ve baharatlar ekleyerek 100 derecede fırınlama ile sağlıklı tatlı tuzlu krakerler yapabilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgiler için tariflerimize bakabilir bizi İnstagram’dan takip edebilirsiniz.
Hurom geleneksel sıkıcıların aksine patentli akıllı vida teknolojisi ile çok yavaş dönerek (43 RPM – 60 RPM) insan çiğnemesini taklit eder. Hurom Meyve ve sebzelerin doğal rengi, kokusu, tadı ve besin değerlerinin tamamını ispatlı olarak korur. (Korunan Besin Ögeleri: Enzim, vitamin, mineral ve fito kimyasallar) Hurom ile bıçak veya ısı etkisi olmadan, sağlıklı meyve ve sebze suyu, çiğ kuruyemişlerden süt, püre, smoothie ve sağlıklı dondurmalar hazırlayabilirsiniz. Hurom besinlerinizi daha katkısız, daha çeşitli ve doğal hali ile taze sebze ve meyvelerden elde etmenizi kolaylaştırır. Hurom çiğ sebze ve meyvelerin enzimlerinin ortaya çıkarmasının yanı sıra lif bileşiklerinin bağları arasındaki besinlerin ortaya çıkmasını da sağlar. Isıya maruz kaldığında tüm yararlı özelliklerini kaybeden enzimler ve C vitamini Hurom’un patentli akıllı vida teknolojisi ile korunur.
Endişelenmeyin, Bunlar kusur değildir. Ultem vida üretiminde ısıl işlemin son adımında atılan referans çizgileridir. Çizik/Dalga/Kılıç işareti.
Dondurulmuş meyvelerden nice-cream yaparken dikkat etmemiz gereken en önemli kural Dondurucudan çıkardığınız meyvelerinizi hazne içerisine atmadan önce 5 dk. beklemenizdir. Direk donmuş bir materyal Hurom atıldığında zarar verebilir.
Sebzelerin sindirim süresi 3.5-5 saat sürer. Özellikle enzimlerin oksidasyonu/çürüme çok hızlıdır. Ve sindirim esnasında bile besin değerleri azalır. Sebzeler ve meyveler Hurom ile sıkılıp içildiğinde sindirim süresi sadece 15 dakikadır. Bu nedenle enzimler ayakta kalır ve canlı enzim emilim miktarı çiğnemeye göre ortalama 4 kat artar. Yani aynı oranda sebze veya meyveden 4 kat fazla antioksidan! Sebzenin suyunu içtiğinize lifler dışarıda kalır, evet. Lifler tıpkı enzimler gibi yaşam kaynaklarımızdan biridir. Buradaki amacımız günlük lif miktarınızı azaltmak değildir. Amacımız her gün sebze suyu içerek sebze içerisindeki bio yararlılığın vücudumuz tarafından daha fazla kullanılmasını sağlamaktır. Sıfır atık kuralı olarak sıkım yaptığınız sebze ve meyve posalarından harika krakerler hazırlayabilirsiniz.
Hurom Slow Juicer 1974’den bu yana Güney Kore de HUROM CO.LTD tarafından üretilmektedir. Sağlıklı Yaşam için üretilmiştir.
HU – ROM
Human(ing) – ıll rom(korece)
İnsan – Yararlı
İnsan için yararlı…
Hurom ile çiğneyebildiğiniz ve suyu olan tüm sebze ve meyvelerin besin değerleri kaybolmadan suyunu sıkabilirsiniz. *Suda bekletilmiş ve aktive edilmiş tüm kuruyemişlerden süt elde edebilirsiniz. (Badem sütü, Kaju Sütü, Fındık Sütü gibi) Çıkan posayı un veya ezme olarak kullanabilirsiniz. (GI Chef modeli hariç) *Hızlı bıçaklama yapılmamış, buzsuz ve su katılmamış yoğun smoothie, Gazpacio çorbası, mama ve salça yapabilirsiniz. (smoothie aparatı gereklidir.) (GI Chef modeli hariç) *Meyveleri dondurarak; sağlıklı ve şeker süt olmamasına rağmen çok lezzetli dondurmalar hazırlayabilirsiniz. (Bkz. dondurma tarifleri) (Dondurma aparatı gereklidir)
Hurom düşünülenin aksine bazı meyve ve sebzelerde bıçaklı ve yüksek devirli makinalara kıyasla daha hızlı ürün elde edebilmektedir.
Bilinenin aksine çok hızlı. Tüm malzeme hazır iken toplam sıkma süresi 1 LT için ortalama 90 sn.dir.